Smart changes

A NAV 2.0 veszélyei és lehetőségei

2020. március 24. - SDSYS

A NAV 2020. július 1-én bevezetésre kerülő Online Számla 2.0 rendszere lehetővé teszi, hogy a technikai felhasználó adatainak ismeretében a könyvelő és számlázó programok egyidejűleg töltsék le a vállalkozás számára kiállított számlákat a NAV-tól.

Az adatok több helyről való elérése viszont téves adat felhasználást okozhat.

tyler-franta-iusj25iyu1c-unsplash.jpg

Nem egyértelmű, hogy például egy külsős könyvelőirodát megbízó cég számlái mi alapján kerülnek könyvelésre. 

Ha továbbra is megmarad az a gyakorlat, amelyben a cég számláit egy csomagban - amely csomag lehetett digitális (Google Drive, Dropbox vagy email) vagy az évtizedeken át jól bejáratott zacskó is - juttatja el a könyvelőhöz, az nem lesz hatékony. Viszont ha a rendszerek nem kommunikálnak egymással megfelelően, akkor a felhasználók maradnak a  már bevált csomagoknál. 

A következő pár hónapban az IT szakmai közösségen a sor, hogy összefogjon és ki-ki a maga kompetenciáit felsorakoztatva a felhasználók érdekeit nézve olyan megoldást hozzon létre, amely minden felhasználó számára előnnyel jár.

Az SDSYS az elmúlt hónapokban több mint 20 partnert vont be az egyeztetésekbe, hogy egy olyan zárt csatornát hozzon létre, amin keresztül az információk, a számlák képi és XML adatai gyorsan és biztonságosan áramolhassanak. Mindezt a meglévő szoftverek költséges cseréje nélkül.

“Személyes célom, hogy megvalósuljon egy kritikus tömeg együttműködése, ehhez azonban párbeszédre van szükség. Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több mint 20 szakmai szervezet és szoftvergyártó cég képviselője állt mellénk, hogy egy online kurzus keretében értelmezzük az Online számla 2.0 bevezetésében rejlő lehetőségeket és együtt keressük a megoldásokat. Kezdeményezzük a párbeszédet a felhasználókkal is, mert most van idő felkészülni, kibeszélni.” - mondta Poór Károly, a SDSYS vezetője, aki a márciusban induló országos összefogás létrehozója/megálmodója.

Ha még több friss információt szeretnél akkor kövesd blogunk, regisztálj az online kurzusra a www.nav20.hu oldalon és csatlakozz a NAV 2.0 - lehetőségek tárháza facebook közösséghez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartchanges.blog.hu/api/trackback/id/tr1915551058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása