Smart changes

A jövő könyvelőprogramja már számlák százezreit rögzítette automatikusan az SDSYS Matching rendszerünkkel

2021. december 09. - SDSYS

A NetAccounting könyvelő és számlázóprogram fejlesztése 2013-ban indult, és 8 éve töretlenül zajlik.

A Struktúra Coop Zrt. akkori könyvelői régóta kerestek már egy olyan rendszert, amely amellett, hogy átlátható, gyors és pontos, bárhonnan elérhető, valamint kényelmi funkcióival is támogatni tudja a könyvelők munkáját. Kézenfekvő megoldásként jött hát, hogy fejlesszenek egy belső rendszert, ami megfelel ezeknek az igényeknek. Így született meg a NetAccounting könyvelő és számlázó program. 

A rendszer legfőbb előnyei, hogy automatizált funkciókkal megteremti azt a hatékony működést, amelyet a könyvelők elvárnak 2021-ben. Mindemellett  online érhető el, így bárhonnan, bármikor elkezdhető és folytatható a munka vele. Nem szükséges telepíteni sem, minden frissítés naprakészen fogadja a könyvelőket.

online-statistics.jpg

Az automatizált rendszerré váláshoz elengedhetetlen lépés volt, amikor a NAV online számla rendszerének elindulásával párhuzamosan bevezetésre került a Matching rendszerünk, mely valódi megoldást jelentett a szállítói számlák automatikus rögzítésére és iktatására. 

A könyvelők ekkor találkozhattak először olyan, valóban könyvelést segítő eszközzel, ami szinte helyettük dolgozik. Az SDSYS-nél a víziónk - hogy a könyvelést a NAV XML és a számlakép együttes használatával rögzítse és iktassa, ne csupán digitális adatból dolgozzon - egybevágott a NetAccounting fejlesztőinek és a Struktúra Coop könyvelőinek elképzelésével. Az ekkorra már több százas nagyságrendű ügyfélkör hamar átállt arra, hogy bejövő és kimenő számláikat, illetve egyéb dokumentumaikat is a NetAccounting felületén küldje el könyvelőjének. Ehhez a fejlesztő csapatuk egy egyszerű regisztrációs és belépő felületet biztosított, amelyen meglévő Google vagy Microsoft fiókkal pár kattintással lehet regisztrálni. 

A felületre csak rá kell húzni a feltölteni kívánt dokumentumokat, amelyek a Matchingnek köszönthetően NAV XML adatpárjukkal párosítva jelennek meg a könyvelő felületén. Ezt követően már csak ellenőrzésre van szükség, ami jelentősen gyorsítja a számlarögzítés és iktatás folyamatát. A technológia kiegészül karakterfelismeréssel is, hiszen a külföldi számlák mellett még mindig előfordulhatnak olyan tételek, amelyeknek valamilyen ok miatt nincsen meg, vagy nem felismerhető az XML párja. Így ezt a funkciót használva a számlák közel 100 %-a automatikusan könyvelésre kerül. 

Az automatikus számlarögzítés azóta is töretlen népszerűségnek örvend a könyvelők és ügyfeleik körében is. Az elmúlt két évben közel 500 000 számla került így a könyvelésre, aminek segítségével több hónapnyi adatfeldolgozói munkaidő szabadult fel. 

2021-re a NetAccounting rendszer tovább bővült kétféle banki importtal, így már a banki adatokat is napi 4 alkalommal automatikusan frissíti, rögzíti és iktatja a rendszer. A könyvelőnek ezt követően már csak ellenőriznie kell a tételeket. A felmerülő igényekre reagálva a program már rendelkezik saját számlázóval is. Emellett összeköttetésben áll a Számlázz.hu-val, hamarosan pedig már a Billingo-val is, így az ezekben a programokban kiállított vevői számlák szintén automatikusan iktatásra kerülnek.

A deviza könyvelés és a tömeges műveletek is olyan fejlesztések, amelyeket könyvelők igényeire szabtak a hatékony működés érdekében. Ezen felül a programba került számos testreszabható elem között már többféle háttér is választható az egyedileg beállítható főképernyő mellett. 

A NetAccounting csapata a Matchingen túl további automatizált megoldásokon dolgozik, amelyekkel a könyvelők hatékonyabban tudnak dolgozni, hogy több erőforrásuk maradjon olyan szolgáltatásokra, mint például az adótanácsadás ügyfeleik részére.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartchanges.blog.hu/api/trackback/id/tr1916779094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása