Smart changes

A Home Office nem digitális transzformáció

2020. április 22. - SDSYS

Az üzleti világ fele egyik pillanatról a másikra home office munkavégzésre váltott. Pénteken még az irodában nyakkendőben, hétfőn már az otthoni “sufnituning” íróasztalnál donáldkacsázva vezette le a cégvezető a szokásos hétindító megbeszélést. A már korábban is -többnyire kényszerből és esetlenül- használt digitális platformokat mindenki beizzította, elővette a Teamst, a Hangoutsot, a Zoomot, vagy talán még a Skype-ot is a csapat. A cégben asztali gépről dolgozók most hirtelen az otthoni laptopon lépnek be a levelező rendszerbe, és próbálják figyelmen kívül hagyni a browser Minecraft és Netflix könyvjelzőit.

És ezzel elindult a digitális transzformáció. 

img_6590.PNG

Hiszen tény, hogy alapjaiban változik meg a napi működés. Elvégre milyen fura, hogy nem egy stilizált szobában ülünk egy monitor előtt, hanem a kanapén ülünk a monitor előtt. 

Hiszen tény, hogy a technológia magasabb szintű használata lesz a jellemző, már nem csak  a londoni / chicagói / pekingi kollégákat hívjuk be a szokásos heti retrospektívbe, hanem a csepeli és kalászi kollégák is hangoutson csatlakoznak.

Hiszen tény, hogy már nem csak edm-ekre, hanem facebook kampányokra is költünk.

Vagy várjunk csak? Mi is változott?

Attól, hogy otthonról dolgozunk, még nem történt meg a digitális átállás. Viszont kezd fájni, ahol eddig nem fájt.

Hogyan éljünk nyomtató nélkül? Kimehet egy ajánlat, ha a team vezető nem írta alá? Most hogy írná alá? Hisz vírus van, megérti mindenki. Mindenki ezzel szembesül.

Vagy mégsem? A digitális térben történő üzletelés már sokaknak nem újdonság, és egyáltalán nem kihívás. Az aláírások kezelése, a digitális adatkezelés mindenki számára elérhető technológiák. A videochat etikettje, a meetingek online térbe helyezése és azok külön szabályai megismerhető és elsajátítható skillek.

Akik most rálépnek a digitális gondolkodás útjára, már nem fognak letérni róla. A helyhez kötött, fizikai valóhoz (pecsét, aláírás) ragaszkodó üzletelés többé nem létszükséglet - és talán már nem is igény. A személyes találkozás formálódik, a networking és emberi kapcsolat kialakítása felértékelődik. 

Itt az idő, hogy digitálisan gondolkodjunk. Ha egy millanial kézbe vesz egy Nokia 3410-et, felkiált: “Jé, gombok!”.
Itt az idő, hogy 2021 januárjában mi kiáltsunk fel egy ‘oldschool’ irodában: “Jé, nyomtató!”

A bejegyzés trackback címe:

https://smartchanges.blog.hu/api/trackback/id/tr4915631114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása