Smart changes

Az élet nélküled - óda az irodai nyomtatóhoz

2020. május 27. - SDSYS

2020.01.01.
A nap, ami az SDSYS életében komoly mérföldkő. Kihúztuk a nyomtatót.
Téged, te mindig halkan zümmögő, tökéletesen láthatatlan lézer fénnyel, digitális térben létező science fiction-öket kézzelfogható, kissé langyos és kellemesen szagos valódi dokumentumokká varázsoló gépszörnyeteget. 

A képzeletet váltottad valósággá. 

Irodánk működése radikálisan megváltozott, amikor a nyomtatót nem csak kihúztuk, de költözéskor nem is vittük magunkkal. A home office-ra való átállásig  eltelt 2 hónapban, és azóta is büszkén mondhatjuk, túléltünk. Túlélték a kollégák, és csodák csodájára, túlélte a cég is. Mégis hogyan?

printers-344016_1920.jpg

Nehezen. Nem miattunk, inkább a minket körülvevő világ miatt. Hiszen az SDSYS abszolút digitális, érintésmentes, tiszta adat-adat kommunikációt valósít meg - mint szolgáltatás. De mi történik, ha a vizes ballonos rendelést csak papíron aláírt szerződéssel lehet leadni? Hogy lesz kávéfőzőnk, ha a licensz szerződést csak eredeti, aláírt pecsételt dokumentumként fogadja be a distributor? Hogyan kezeljük, hogy a .pdf aláírást még a saját kollégáink közül sem látja mindenki, mert Adobe Reader kéne hozzá…. ?

Megállapodtunk a partnerekkel és beszállítókkal, amennyiben semmiképp nem fogadják be az amúgy teljes értékű, 100%-ban jogilag elfogadott és hiteles digitális aláírást, legyenek kedvesek kinyomtatni, elhozni személyesen az irodánkba, ott megvárni míg aláírjuk és beszkenneljük, és elvihetik az eredeti papírt. Így ugyan keletkezett papír, de legalább csak 1 példány. 

Valamint természetesen kerestük a megoldásokat. Folyton és fáradhatatlanul. Így találtunk rá a TrustChain -re, ahol dokumentumokat és szerződéseket telefonon írhatunk alá minősített e-aláírásunkkal, ami a saját kezű aláírással azonos joghatású. Pár kattintás, és június végéig még ingyenes is. Milyen kényelmes megoldás volt a karantén idején, amikor nem csak a partnereink nem jöttek az irodánkba, de még mi sem… Show must go on! És így mehet is, mi folytatjuk ezt az utat, a gyors, egyszerű, digitális megoldásokkal. Bízunk a technológiában.

Te drága, kedves, színesben aláírást és színházjegyeket nyomtató gyönyörűség. Meg kell válnunk, és hiányod -fájdalom- elhanyagolható. Szomorúan kellett ráeszmélnünk, a szkenner sokkal jobb barátunk. Pedig ő is nélkülözhető.

Ti hogy oldottátok meg az aláírásokat?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartchanges.blog.hu/api/trackback/id/tr1315719248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása